Jump to Navigation

Pókertermek / kártyatermek minőségirányítási rendszere

Szeret pókerezni, de nem szereti, ha elviszi a rendőr?

Keresse a tanúsítványt!

 • A kártyatermek kialakításában,
 • a tanúsítvány megszerzésében, megtartásában,
 • a hatósági engedély elnyerésében

   segít az INFOBIZ Kft.

2010. 05. 01-i dátummal a kártyatermek (póker klubok) bekerültek az Szjt. (az 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezéséről) hatálya alá. A pókereseknek (játékosoknak és kártyatermek üzemeltetőinek) céljuk és érdekük, hogy a nyugalmuk biztosítása miatt betarthassák a törvény rendelkezéseit.

A baj csak az, hogy maga a törvény nem egy sikeres alkotása a törvényalkotóknak. A törekvés (hogy a játék lefektetett szabályok szerint, ellenőrizhetően és adóztathatóan történjék) még csak-csak érthető, de póker-szakmai szempontok szerint sok helyen elhibázottak a követelmények. Továbbá szervezeti működés és technikai kiépítettség szempontjából is meglehetősen hiányosak a követelmények.

Amennyiben szeretnének a továbbiakban legálisan (azaz engedéllyel és a hatóságtól háborítatlanul) hódolni a szenvedélyüknek, akkor ezeket a követelményeket meg kell töltenünk értelmes tartalommal. Ez alatt a következők figyelembevételét értjük:

 • ne okozzon a pókerezőknek és a kártyatermek üzemeltetőinek a szükségesnél és az elfogadhatónál nagyobb megterhelést (egyszerű eljárásrendek, házszabályok),
 • ne okozzon a szükségesnél nagyobb adminisztrációs terhelést (a bürokrácia minimalizálása),
 • a termek kialakítása és a megkövetelt technika beszerelése csak ésszerű pénzügyi terhelést jelentsen (megkövetelt a rendszerek tanúsítottsága, de nem meghatározott, hogy milyen formában),
 • és az előző szempontok szerinti törvényértelmezés után is a törvény rendelkezései betartottak legyenek (és ezt a hatósági engedély is megerősítse).

Megjegyzés: a hatóság egyelőre „kivárásra játszik”, azaz várja a „legjobb gyakorlat” bemutatását és az ellenőrzéseikben is segítőkészek. (Május elseje után a „fél szemüket behunyták” a működés jogszerűségének firtatásakor, de novemberben a híradásokban már hallhattunk az első rendőri intézkedésekről.)

Az INFOBIZ Kft. kidolgozott egy „keretrendszert”, amelynek a segítségével a kártyatermek (fizikai, szervezeti és technikai rendszerei) tanúsított formában tevékenykedhetnek. A kialakítás során sikeresen érvényesítettük a fent említett szempontokat, és maradéktalanul sikerült a törvényesség keretein belül maradni.

Referenciaként megemlítendő:

 • A Pannon Géniusz Kft. Bakter Póker Klubja (www.geniuszpoker.hu), ami a tanúsítás után a hatósági engedélyt is megkapta és sikeresen működik.
 • A D&G 2005 Póker Kft. Royal Flush Póker Klubjai (Győr és Gyenesdiás) a tanúsításon – sikeresen – túl vannak, a hatósági engedély megérkezése az év végére várható.

Természetesen az INFOBIZ tisztában van vele, hogy nem csak a mi módszerünk felelhet meg a hatóság elvárásainak, viszont biztos, hogy

 • vagy az árainkban,
 • vagy a törvényi megfelelésben

mi vagyunk a legjobbak.

Témagazda: Oláh Tamás (tel.: +36 30 9797937, mail: olaht [kukac] infobiz [dot] hu )